Кажани пролітають 100 кілометрів заради їжі

Ти – не ти, коли голодний. А коли ти ще й маленький кажан, то можеш пролетіти 100 кілометрів на ніч заради ситого бенкету.

Та не чіпав я твій нектар! Джерело: wiki

У пошуках нектару

Дрібні рукокрилі занадто слабкі істоти, щоб вішати на них прилади радіозв’язку.  Тому, Родріго Медельін в Національному автономному університеті Мексики в Мехіко та його колеги застосовували витонченіші способи стеження за  малими довгоносими кажанами (Leptonycteris yerbabuenae). Ці милі крихітки вагою до 25 г споживають нектар кактусів та агав на просторах між південно-західними Сполученими Штатами та Гондурасом.

Результат пошуку зображень за запитом "Leptonycteris yerbabuenae"
Кажани і кактуси – красиве і корисне. Джерело: Species Sheet

Вчені використовували інертний флуоресцентний порошок, щоб позначити тисячі кажанів, що вийшли з печери після денного сну. Колеги в різних віддалених ділянках стежили за прильотом цих літаючих ссавців. Отримані результати показують, що кажани здійснювали подорожі довжиною до 98,8 кілометрів.

J. Mammal. (2018)